Bemutatkozás

A Martinus Vallási és Kulturális Egyesület, a Martineum Felnőttképző Akadémián alakult meg 40 személy részvételével 2006. március 21-én. Fő célja Szent Márton személyének és lelkiségének minél szélesebb körű megismertetése és elmélyítése. Ennek érdekében szervez különböző programokat.

Tagjai fontosnak tartják, hogy bennük, mintegy Szent Márton élete folytatódjék tovább. Úgy érzik, hogy a mai Európában, amely hasonló változásokon megy keresztül, mint a 4. században, olyan hitelességgel őrizzék meg a hitüket és tegyenek tanúságot róla, mint annak idején Szent Márton is tette. A maguk lehetőségeivel és eszköztárával Szent Márton karizmájának a folytatói kívánnak lenni egy megosztott és Istentől eltávolodó világban. Komolyan gondolják Szent Márton szavait, aki halála előtt, papjai könyörgésére, hogy ne hagyja itt őket, megtört hangon így válaszolt: "Uram, ha népednek még szüksége van rám, nem vonakodom attól, hogy munkálkodjam értük: legyen meg a te akaratod!”

Horváth József
pápai prelátus

 

Amennyiben céljainkkal egyetért, legyen Ön is egyesületünk tagja vagy adója 1%-ának felajánlásával támogassa céljaink megvalósítását.

9700 Szombathely, Szent Márton utca 40.
Adószámunk: 18896840-1-18Elérhetőségek

Martinus Vallási és Kulturális Egyesület
9700 Szombathely,
Szent Márton u. 40.
E-mail küldése
Martinus Vallási és Kulturális Egyesület - Magyar